یکشنبه پانزدهمین سالگرد معرفی آیفون اصلی استیو جابز در Macworld Expo در سانفرانسیسکو است و در حالی که این دستگاه انقلابی در صنعت گوشی‌های هوشمند ایجاد کرد، به راحتی می‌توان فراموش کرد که آیفون از آن زمان تا چه حد پیشرفت کرده است. برای جشن گرفتن مناسبت پیش رو، فهرستی از ۱۵ ویژگی را که آیفون اصلی در زمان معرفی اولین بار از آن برخوردار نبود، گردآوری کرده‌ایم.

 

اپ استور

آیفون اصلی با برنامه‌های از پیش نصب‌شده مانند Phone, Weather, Notes, Calendar, Photos و Calculator عرضه می‌شد، اما هیچ راه رسمی برای نصب برنامه‌های دیگر وجود نداشت تا اینکه فروشگاه اپ (اپ استور) در جولای ۲۰۰۸ راه‌اندازی شد. توسعه‌دهندگان می‌توانستند برنامه‌های مبتنی بر وب را ارائه دهند، اما این یک تجربه تمام عیار نبود!


کپی و پیست

شاید باورش سخت به نظر برسد، اما قابلیت کپی و پیست کردن متن تا سال ۲۰۰۹ به آیفون اضافه نشد.


دوربین جلو

در حالی که عکس‌های سلفی در همه جا وجود دارند، دوربین جلویی در آیفون اصلی وجود نداشت. در واقع، هیچ دوربین جلویی وجود نداشت تا اینکه آیفون ۴ در سال ۲۰۱۰ با تماس ویدیویی جدید فیس تایم عرضه شد.


ضبط ویدیو

آیفون اصلی فقط می‌توانست عکس بگیرد، با ضبط ویدیویی که در آیفون 3GS در سال ۲۰۰۹ معرفی شد.


چراغ قوه

بدون فلاش LED در آیفون اصلی، چراغ قوه داخلی وجود نداشت. هنگامی که اپ استور راه اندازی شد، برخی از برنامه‌های چراغ قوه منتشر شدند که برای تقلید از چراغ قوه، صفحه سفیدی را با حداکثر روشنایی نمایش می‌دادند.


پیام‌رسانی عکس (MMS)

آیفون اصلی از پیام‌های متنی از طریق اس‌ام‌اس پشتیبانی می‌کرد، اما امکان ارسال عکس وجود نداشت. قابلیت‌های MMS با سیستم عامل آیفون ۳.۰ در سال ۲۰۰۹ معرفی شد، اما فقط برای آیفون 3G و آیفون 3GS.


GPS

در حالی که آیفون اصلی با یک برنامه نقشه گوگل از پیش نصب شده بود، هیچ مسیر گام به گامی وجود نداشت، زیرا دستگاه GPS نداشت. اپل در سال ۲۰۰۸ یک GPS داخلی با آیفون 3G معرفی کرد.


تصاویر پس زمینه صفحه اصلی

تا زمانی که iOS 4 در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، امکان تنظیم یک تصویر زمینه صفحه اصلی سفارشی بر روی آیفون وجود نداشت و به روز رسانی نرم افزار از آیفون اصلی پشتیبانی نمی‌کرد.


پشتیبانی Verizon

AT&T اپراتور انحصاری آیفون در ایالات متحده بود تا اینکه Verizon در سال ۲۰۱۱ شروع به پشتیبانی از دستگاه کرد.


سیری (Siri)

دستیار دیجیتال مبتنی بر صوتی اپل با آیفون 4S در سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد.


فیس آیدی یا تاچ آیدی

در حالی که آیفون‌ها و آیپدهای مدرن به سیستم‌های احراز هویت بیومتریک مانند فیس آیدی یا تاچ آیدی مجهز هستند، امنیت آیفون اصلی تنها با یک رمز عبور چهار رقمی برقرار بود. تاچ آیدی در سال ۲۰۱۳ با آیفون 5s وارد شد، در حالی که فیس آیدی در آیفون X در سال ۲۰۱۷ معرفی شد.


اتصال دهنده لایتنینگ

مانند بسیاری از آیپادهای قبلی، آیفون اصلی به یک کانکتور داک ۳۰ پین مجهز شده بود. اپل با عرضه آیفون ۵ در سال ۲۰۱۲ به رابط کوچکتر لایتنینگ روی آورد.


صفحه نمایش رتینا

صفحه نمایش رتینا که در آیفون ۴ در سال ۲۰۱۰ معرفی شد، چهار برابر پیکسل‌های بیشتری نسبت به آیفون اصلی داشت و بالاترین وضوح صفحه نمایش برای یک گوشی هوشمند در آن زمان بود.


شارژ بی‌سیم

اولین آیفون‌هایی که از شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کردند آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون X بودند که در سال ۲۰۱۷ عرضه شدند.


مقاومت در برابر آب

آب با آیفون اصلی سازگاری نداشت، اما آخرین مدل‌ها دارای استاندارد IP68 مقاومت در برابر آب هستند.