راهنمای خرید مک بوک اپل برای انتخاب بهترین محصول

این روزها بازار لپ تاپ و انواع اولترابوک‌ها مملو از برند و مدل‌های گوناگون است که کار را برای خریداران دشوار می‌سازد. در این میان بسیاری از کاربران به دنبال یک کامپیوتر قابل اعتماد، با کارایی بالا به نسبت هزینه پرداختی هستند. مک بوک (MacBook)های شرکت اپل از جمله موارد پر طرفدار بازار هستند که به خوبی نیاز کاربران را برطرف خواهند کرد. 

آیا شما هم قصد خرید مک بوک اپل  را داشته و بین مدل‌های گوناگون مک بوک سردرگم هستید؟ باید کدام مک بوک را بخریم؟ در این مطلب به شما کمک می‌کنیم تا بهترین مک بوک را با توجه به هزینه پرداختی و همچنین اهداف مورد نظر خود انتخاب کنید. 

خرید بهترین مک بوک

احتمالاً در وهله نخست از خود خواهید پرسید که بین برندهای گوناگون که انواع لپ تاپ‌ها را به تولید می‌رسانند، چرا مک بوک‌های شرکت اپل بسیار پر طرفدار بوده و این شرکت همواره فروش بالایی را تجربه می‌کند؟ مک بوک‌های شرکت اپل با تمامی لپ تاپ‌های موجود، دارای تفاوت‌هایی فاحش و برجسته هستند. نخست می‌توان به متریال بدنه و کیفیت قطعات مورد استفاده در آنها اشاره کرد که همواره یک سر و گردن از رقبا بالاتر است.

راهنمای خرید مک بوک

کیفیت پنل (نمایشگرهای رتینا) مورد استفاده در نمایشگرهای انواع مک بوک، مثال زدنی بوده و در ترکیب با رزولوشن بالا، شاهد کیفیتی بی نظیر هستیم که برای کاربردهایی نظیر طراحی، گرافیک، ادیت، برنامه‌های مهندسی و ... بسیار حائز اهمیت است. جالب است بدانید که اپل در برخی از مک بوک‌های خود، از تراشه‌های AMD و یا Intel استفاده می‌کند. به تازگی نیز شاهد استفاده از تراشه‌های اختصاصی اپل، نظیر تراشه‌ی M1 در مک بوک‌ها هستیم. 

در بخش آمار خرابی، خدمات پس از فروش، تأمین قطعات، آپدیت‌های نرم افزاری و پشتیبانی نیز اپل همواره اثبات کرده است که برندی رقابتی بوده و تنها یکی از اسناد این ادعا، رتبه‌های همواره برتر مک بوک‌ها در لیست منتخب وب سایت و مجموعه مطرح لپ تاپ مگ (Lap Top Mag) است. مک بوک‌های شرکت اپل به سیستم عامل اختصاصی مک او اس (macOS) مجهز هستند که همواره در حال آپدیت و ارائه‌ی نسخه‌های جدید است. 

انتخاب بهترین مک بوک

اپل به تازگی  سیستم عامل جدید macOS 12 را با نام Monterey برای سیستم‌های مک و مک بوک‌های خود معرفی کرده است. macOS 12 دومین سیستم عامل این شرکت در بخش مک بوک‌ها بوده که می‌تواند با پردازنده‌های ARM نیز سازگار شود و دارای قابلیت‌هایی جذاب است. به عنوان مثال قابلیت Universal Control برای اتصال سیستم‌های حاضر در اکوسیستم اپل معرفی شده است. Universal Control دستگاه‌هایی مانند آیپد، مک بوک و آی مک را به روشی جدید به یکدیگر متصل کرده و امکان استفاده از یک نشانگر ماوس در تمامی آنها وجود دارد.

همچنین در این ویژگی امکان انتقال فایل در بین دستگاه‌های اپل به وسیله عملکرد بسیار ساده و لذت بخش Drag & Drop وجود دارد. اضافه شدن اپلیکیشن Shortcuts، بهبود در مرورگر Safari و ده‌ها بهبود و قابلیت دیگر، هم اینک منتظر کاربران مک بوک در تمامی مدل‌ها است. اینک که با تعدادی از برتری‌های مک بوک به نسبت دیگر لپ تاپ‌ها آشنا شده‌اید، به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین مک بوک را با توجه به کاربرد و بودجه خود خریداری کنید.

مک بوک پرو (MacBook Pro) برای کاربردهایی خاص

مک بوک پرو برای کاربردهایی خاص طراحی شده و اگر آن را لپ تاپ Workstation یا ایستگاه کاری اپل بنامیم، تشبیهی درست را استفاده کرده‌ایم. مک بوک پرو در مدل‌های 13، 15 و 16 اینچی تولید می‌شود. در گذشته مدل‌های 17 اینچی نیز بر روی خط تولید قرار داشتند. 

مک بوک پرو و امکانات آن

MacBook Proها برای برنامه‌های مهندسی، طراحی، تدوین، تولید محتوا، برنامه‌های گرافیکی، عکاسی، انیمیشن، سه بعدی و برنامه نویسی طراحی شده‌اند. در مدل‌هایی، اپل از سخت افزارهای شرکت‌های دیگر نظیر Intel و AMD استفاده کرده است. برای مثال مک بوک‌های 13 اینچی نیز با پردازنده‌های فوق کم مصرف یا همان سری U معرفی شده و کارت گرافیک مستقل را از آنها حذف کرده است.

مک بوک پرو برای کاربران حرفه‌ای

با این وجود در مدل‌های 15 و 16 اینچی شاهد استفاده از کارت گرافیک مستقل و همچنین پردازنده‌هایی قدرتمندتر هستیم. پس افزون بر تفاوت در ابعاد نمایشگر، مک بوک پروها با توجه به سایز دارای ویژگی‌هایی گوناگون نیز هستند. از ابتدای سال 2021 شاهد ورود مک بوک پروهای اپل با تراشه‌ی اختصاصی M1 بودیم. اپل در مک بوک ایر و پروهای جدید خود به سمت استفاده از تراشه‌هایی اختصاصی به نام M1 رفته است. MacBook Pro به میکروفون‌های کلاس استودیو مجهز شده و از نمایشگر حرفه‌ای Pro Display XDR بهره می‌برد که قدرت سری پرو در برنامه‌های ایستگاه کاری را تقویت می‌کند.

بهترین مک بوک برای کاربران حرفه‌ای

بد نیست بدانید که مک بوک پروهای مبتنی بر تراشه جدید اپل M1 در بخش CPU تا 2.8 برابر سریع‌تر از نسل پیشین بوده و پردازش‌های گرافیکی را تا 5 برابر سریع‌تر از مک بوک پروهای نسل پیشین ارائه می‌دهند. از این رو مک بوک پروهای جدید با تراشه M1 می‌توانند به مراتب سریع‌تر از مدل‌های مبتنی بر پردازنده‌های AMD و Intel باشند. با این وجود مدل‌های مبتنی بر AMD و Intel در محدوده قیمت کمتری قرار دارند.

مک بوک پروها به دو پورت Thunderbolt 4 و نوار لمسی بالایی (Touch Bar) مجهز شده‌اند. 16 گیگابایت حافظه رم، حداکثر 2 ترابایت حافظه SSD و طول عمر بالای 16 ساعته باتری به لطف استفاده از تراشه کم مصرف M1 را می‌توان جزو دیگر ویژگی‌های مک بوک پروها دانست. پس اگر شما هم به دنبال یک مک بوک برای کاربردهای یاد شده در ابتدای متن هستید، باید به سراغ مک بوک پروهای 13، 15 و 16 اینچی بروید.

مک بوک ایر (MacBook Air)، ترکیبی از وزن پایین و حمل پذیری بالا

بسیاری از کاربران به دنبال یک مک بوک با وزن پایین، حمل پذیری بالا و در عین حال کیفیت رقابتی هستند. این دسته از کاربران خواهان یک لپ تاپ برای استفاده در تمام روز هستند که افزون بر ویژگی‌های یاد شده، طول عمر بالای باتری، آنها را از شارژ کردن‌های پی در پی رها سازد. اپل برای پاسخ به این گروه از کاربران، مک بوک ایر را طراحی و عرضه کرده است. 

مک بوک ایر و امکانات آن

مک بوک ایرهای مبتنی بر پردازنده‌های Intel از پردازنده‌های 15 تا 25 واتی سری U بهره می‌برند. مک بوک ایرهای جدید نیز با تراشه M1 کمپانی اپل همراه شده اما توان پردازشی آنها تا حدودی کمتر از مک بوک پرو است. مک بوک ایر مبتنی بر M1 فاقد فن بوده و از خنک کننده پسیو بهره می‌برد. همچنین بر خلاف مک بوک پرو، مک بوک ایرها فاقد نوار لمسی بالایی (Touch Bar) هستند. البته تاچ بار تا حدودی سلیقه‌ای بوده و همچنین می‌تواند بسته به نرم افزار و برنامه‌های شما مورد استفاده قرار گیرد؛ در نتیجه به نظر می‌رسد که جای آن بر روی مک بوک پرو بهتر است.

مک بوک ایر برای کاربردهای روزمره

به یاد داشته باشید که توان پردازشی مک بوک ایر از مک بوک پرو پایین‌تر بوده؛ این قانون تقریباً برای تمامی مدل‌ها صادق است. همچنین بنا بر سلیقه، بودجه و نوع استفاده، می‌توانید انواع پیکربندی و کانفیگ از مک بوک ایرها را در ابعاد 13 اینچی خریداری کنید. در بخش درگاه‌های ورودی و خروجی (I/O) تفاوت چندانی بین مدل‌های مک بوک ایر و پرو وجود ندارد.

در مک بوک ایر نیز خبری از هارددیسک‌های سنتی نبوده و اپل در تمامی کانفیگ‌ها از درایوهای SSD مبتنی بر گذرگاه PCI-E استفاده کرده است که دارای سرعت بسیار بالایی هستند. در مک بوک ایرهای M1 شاهد استفاده از 8 گیگابایت حافظه رم هستیم؛ فضای ذخیره سازی نیز در بین آنها متفاوت است که می‌توان به فضای ذخیره‌سازی 256 گیگابایت و یا 512 گیگابایت حافظه SSD اشاره کرد. سخت افزارهای مک بوک ایر برای کاربردهای روزانه کاملاً مناسب بوده و حتی می‌تواند از پس اجرای بسیاری از نرم افزارهای گرافیکی، مهندسی و طراحی نیز بربیاید.

مک بوک ایر با قیمت مقرون ‌به صرفه

با این وجود روی رندرهای سنگین با آنها حساب نکنید. با توجه به ارگونومیک بالا، MacBook Air می‌تواند انتخاب مناسبی برای برنامه نویسان باشد. علی رغم ظرفیت بالاتر باتری در مک بوک پرو، سری مک بوک ایر دارای طول عمر بالایی در بخش باتری بوده زیرا از فن بهره نبرده و همچنین سخت افزارهای ضعیف‌تری نسبت به مدل پرو دارد. به طوری که با یک بار شارژ کامل می‌توانید مک بوک ایر را تا یک روز کامل در اختیار گیرید. پس اگر به دنبال پردازش‌های سنگین و طولانی نیستید، مک بوک ایرها بهترین انتخاب برای شما هستند.

مک بوک استاندارد همه کاره و سبک 

در حال حاضر اکثر مدل‌های مک بوک در بازار شامل مدل‌های ایر و پرو (Air و Pro) هستند؛ با این وجود اپل برای آن دسته از کاربرانی که به نمایشگرهای با کیفیت 12 اینچی، بدنه آلومینیومی، سخت افزارهای کم مصرف و حمل پذیری بالا نیاز دارند، مک بوک 12 اینچی را معرفی می‌کند. همان‌طور که گفته شد، مدتی است که اپل مک بوک را به‌روزرسانی نکرده و مدل‌های موجود از ایر و پرو هستند.

مک بوک استاندارد و امکانات آن

مک بوک‌های استاندارد دارای نمایشگر 12 اینچی رتینا هستند که رزولوشن 1440×2304 را یدک می‌کشند؛ مک بوک‌های 2016 به بعد با تفاوت‌هایی انقلابی به نسبت گذشته عرضه شدند که تغییر برجسته‌ی آنها را می‌توان در حوزه سخت افزار و طراحی شاهد بود. مک بوک‌های استاندارد از نظر کاربری بسیار شبیه به مک بوک ایرها هستند؛ از این رو اپل در نظر دارد تا خریداران مک بوک استاندارد را به سمت مک بوک ایر جذب کند. 

مک بوک استاندارد با پردازنده‌ی اینتل

مک بوک‌ها از پردازنده‌های ساخت کمپانی Intel برخوردار بوده‌اند و باتری داخلی آنها با یک بار شارژ می‌تواند بین 6 الی 10 ساعت نیروی مورد نیاز مک بوک را تأمین کند. مک بوک استاندارد را نمی‌توان برای کاربردهای پردازشی سنگین پیشنهاد کرد چرا که این مدل نیز فاقد کارت گرافیک مستقل است؛ اما برای اجرای برنامه‌های آفیس، وب گردی، استفاده‌ی روزانه، PDF، حسابداری، کد نویسی، مولتی مدیا و مواردی از این دست کاملاً مناسب هستند. جالب است بدانید که تمامی مک بوک‌های 2016 به بعد می‌توانند از سیستم عامل جدید مک او اس 12 استفاده کنند. 

مک بوک استاندارد برای استفاده‌ی روزمره

مک بوک دارای پورت USB-C است که از پورت‌های Power، USB، Display، HDMI و VGA پشتیبانی می‌کند. با خرید یک هاب و یا ترمینال می‌توانید تمامی پورت‌های مورد نیاز را همواره در کیف خود حمل کنید. مک بوک 12 اینچی با وزن کمتر از 1 کیلوگرم، در اکثر کانفیگ‌ها فاقد فن برای خنک سازی است. همچنین کیفیت بالای نمایشگر رتینا در مک بوک استاندارد می‌تواند شما را بین خرید مک بوک یا مک بوک ایر مردد کند.

تراشه اپل M1، جایگزینی برای تراشه‌های Intel و AMD

اپل از سال 2020 تولید مک بوک‌های مبتنی بر تراشه M1 را آغاز کرد؛ اما این به معنی خروج سریع مک بوک‌های مبتنی بر پردازنده و کارت‌های گرافیک AMD و Intel نیست. پس شاید بهتر باشد که برای یک انتخاب دقیق و مناسب، با این تراشه بیشتر آشنا شوید. 

تراشه‌ی اختصاصی M1 اپل

تراشه M1 از ریزمعماری‌های ARM بهره برده و در لیتوگرافی 5 نانومتری تولید شده است. قدرت پردازشی آن در بسیاری از برنامه‌ها بالاتر از پردازنده‌های AMD و Intel بوده اما می‌توان گفت که قدرت پردازشی پردازنده‌های Core i9 اینتل کمی از آن بالاتر است. با این وجود توان حرارتی-مصرفی پایین‌تر، ویژگی برجسته پردازنده‌های M1 است. 

تراشه M1 با پردازنده گرافیکی 8 هسته‌ای

بسیاری از سازندگان نرم افزاری، نسخه‌های سازگار با پردازنده‌های ARM و M1 را معرفی کرده و برخی دیگر نیز اعلام کرده‌اند که حداکثر تا پایان سال 2021 نرم افزارهای سازگار با پردازنده‌های M1 و مدل‌های بعد از آن را منتشر می‌کنند. از این رو نباید نگران سازگاری نرم افزارها با پردازنده تازه وارد اپل باشید. در بخش گرافیک، تراشه M1 از پردازنده گرافیکی 8 هسته‌ای استفاده می‌کند که دارای موتور پردازش عصبی توانمندی است. در حالی که قدرت پردازش گرافیکی این تراشه می‌تواند قوی‌تر از کارت گرافیک GTX 1050 Ti باشد، توان حرارتی آن تنها 10 الی 15 وات است.

تراشه M1 با ریزمعماری‌های ARM

پردازنده M1 از سریع‌ترین هسته‌های پردازشی جهان به نسبت توان مصرفی بهره می‌برد که همین امر کنار گذاشتن پردازنده‌های اینتل و ای‌ام دی را توجیه می‌کند. اگرچه در وضعیت کنونی مک بوک‌های متعددی با پردازنده و کارت‌های گرافیک AMD و Intel در بازار موجود هستند، اما بد نیست بدانید که ظاهراً اپل به زودی تمامی مک بوک‌های خود را با پردازنده‌های اختصاصی نظیر M1 راهی بازار خواهد کرد.
 

راهنمای مقدماتی استفاده از مک بوک، مک بوک ایر و مک بوک پرو