مقایسه اپل واچ ها و بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌ها از سری ۱ تا ۶ و SE

اپل واچ یک سری از ساعت‌های هوشمند است که توسط شرکت اپل تولید می‌شود. این ساعت هوشمند از قابلیت ردیابی تناسب اندام، قابلیت‌های سلامت محور و ارتباطات از راه دور برخوردار بوده و با سیستم عامل iOS و سایر محصولات و خدمات اپل ادغام شده است. اولین سری از اپل واچ‌ در مدل اپل واچ ۱ در سال ۲۰۱۵ معرفی و به بازار عرضه شد. پس از آن، هر سال شاهد مدل جدیدی از اپل واچ بودیم که می‌توان به اپل واچ ۲ در سال ۲۰۱۶، اپل واچ ۳ در سال ۲۰۱۷، اپل واچ ۴ در سال ۲۰۱۸، اپل واچ ۵ در سال ۲۰۱۹، اپل واچ ۶ و اپل واچ SE در سال ۲۰۲۰ اشاره کرد. در این مطلب به مقایسه اپل واچ ها خواهیم پرداخت و شباهت‌ها و تفاوت‌هایشان را بررسی خواهیم کرد.

مقایسه اپل واچ ها

مقایسه اپل واچ ۱، ۲ و ۳

هر سه اپل واچ سری ۱، سری ۲ و سری ۳ در دو ابعاد ۳۸ میلی‌متری و ۴۲ میلی‌متری به بازار عرضه شده‌اند و برای خانم‌ها و آقایان قابل استفاده خواهند بود. وزن اپل واچ در سری ۱ بسیار بالا بود و به مرور زمان در سری ۳ شاهد وزن بسیار پایین‌تری بودیم. صفحه‌ی اپل واچ ۱ به شکل مربعی بوده که این صفحه در اپل واچ ۲ و ۳ به شکل مستطیلی تغییر شکل داده است. جنس بدنه‌ی هر سه مدل از آلومینیوم است و با بندهای متنوعی اعم از پلاستیکی، سیلیکونی، چرم، فلزی و کشی به بازار عرضه شده‌اند.

مقایسه اپل واچ ۱، ۲ و ۳

نمایشگر به کار رفته در اپل واچ ۱ از نوع OLED Retina بوده که از حداکثر روشنایی ۴۵۰ نیت بهره برده است. اما در دو مدل اپل واچ ۲ و اپل واچ ۳ شاهد نمایشگر OLED Retina با حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت هستیم. اندازه‌ی صفحه نمایش در اپل واچ ۱ و ۲ برابر است و در ابعاد ۱.۵ اینچی ساخته شده‌اند. اما در اپل واچ ۳ شاهد ابعاد کوچکتری از نمایشگر یعنی ۱.۳ اینچی هستیم. رزولوشن تصویر در هر سه اپل واچ ۲۷۲×۳۴۰ پیکسل بوده و تراکم پیکسلی اپل واچ ۳ نسبت به دو مدل دیگر بالاتر است. 

هر سه اپل واچ ۱، اپل واچ ۲ و اپل واچ ۳ به سیستم عامل WatchOS مجهز هستند و با سیستم عامل iOS 10 به بالا سازگار خواهند بود. از سوی دیگر پردازنده‌ی به کار رفته در اپل واچ ۱، مدل S1P dual-core است و به ۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی مجهز شده در حالی که اپل واچ ۲ با پردازنده‌ی S2 dual-core و حافظه‌ی داخلی ۸ گیگابایتی ارائه شده و اپل واچ سری ۳ با پردازنده‌ی S3 Dual-Core و حداکثر حافظه‌ی داخلی ۱۶ گیگابایتی در اختیار مشتریان قرار گرفته است.

اپل واچ سری ۳

تمام مدل‌های فوق دارای سنسور ضربان قلب، مقاومت در برابر آب یا مقاومت در برابر پاشش آب هستند. از سوی دیگر سنسورهایی مانند شتاب سنج، سنسور نور محیط و ژیروسکوپ در این سه اپل واچ ارائه شده است. یکی دیگر از تفاوت‌های این اپل واچ‌ها آن است که سری 1 و سری 2 با قابلیت اتصال Wi-Fi و بلوتوث 4.2 ارائه شده‌اند اما سری 3 علاوه بر اتصال بلوتوث و وای‌فای، مجهز به LTE و UMTS در مدل سلولار است.

تفاوت اپل واچ ۳ و ۴

همانطور که اشاره کردیم اپل واچ ۳ در دو ابعاد ۳۸ میلی‌متری و ۴۲ میلی‌متری به بازار عرضه شده است. اما اپل واچ سری ۴ در دو ابعاد ۴۰ میلی‌متری و ۴۴ میلی‌متری ساخته شده است. وزن اپل واچ ۳ سبک‌تر از اپل واچ ۴ است و هر دو مدل با صفحه‌ی مستطیلی طراحی شده‌اند. جنس بدنه‌ی هر دو مدل از آلومینیوم بوده و جنس بندها با توجه به سلیقه‌ی مشتریان متفاوت ارائه شده است. همچنین رنگبندی‌های متنوعی از این سری محصولات به بازار عرضه شده است.

تفاوت اپل واچ ۳ و ۴

صفحه نمایش به کار رفته در اپل واچ ۳ از نوع OLED Retina است در حالی که در اپل واچ ۴ از صفحه نمایش LTPO OLED Retina استفاده شده است. اندازه‌ی صفحه‌ی نمایش نیز در اپل واچ ۳ به ۱.۳ اینچ و در اپل واچ ۴ به ۱.۷۸ اینچ رسیده است. رزولوشن اپل واچ ۴، بالاتر از اپل واچ ۳ بوده و به طور کلی شاهد وضوح بالاتری از نمایشگر این اپل واچ هستیم. حداقل حافظه‌ی داخلی به کار رفته در اپل واچ ۳، ۸ گیگابایت بوده در حالی که حافظه‌ی داخلی در اپل واچ سری ۴ به ۱۶ گیگابایت رسیده است. ظرفیت باتری نیز در هر دو مدل ۳۰۰ میلی آمپر ساعت است در نتیجه بیشترین تفاوت این دو مدل در بخش حافظه، نمایشگر و ابعاد است.

هر دو ساعت به سیستم ‌عامل WatchOS مجهز هستند در نتیجه می‌توانند امکانات نرم‌افزاری مشابهی را در اختیار کاربران قرار دهند. البته اپل واچ ۳ از iOS 11 به بالا پشتیبانی می‌کند در حالی که اپل واچ ۴ از سیستم‌عامل iOS 12 به بالا پشتیبانی خواهد کرد و برای آيفون ۶ به بالا قابل استفاده خواهد بود. شایان ذکر است که یک نسخه‌ی سلولار از اپل واچ ۴ به بازار عرضه شده که قابل اتصال به شبکه‌ی اینترنت همراه است.

فرق اپل واچ سری ۳ و ۵

اپل واچ ۵ نیز مانند اپل واچ ۴ در دو ابعاد ۴۰ میلی‌متری و ۴۴ میلی‌متری ساخته شده و وزن آن از اپل واچ ۳ بیشتر است در حالی که سری 3 در اندازه‌های 38 و 42 میلی‌متری ارائه می‌شود. اگرچه سری 5 و سری 3 از ویژگی‌های بسیاری برخوردار هستند، اما در مورد طراحی، نمایشگر و ویژگی‌های سلامت محور، تفاوت‌های زیادی بین این دو وجود دارد. سری 5 دارای صفحه نمایش بزرگتری در مقایسه با سری 3 است. سری 5 با ضخامت 10.7 میلی‌متری ارائه شده در حالی که سری 3 با ضخامت 11.4 میلی‌متری در اختیار مشتریان قرار دارد و کمی براق‌تر است.

بر خلاف ساعت‌های قدیمی اپل، صفحه‌ی اپل واچ سری 5 در صورت عدم استفاده، روشن می‌ماند و ساعت را نشان می‌دهد. در نتیجه بدون نیاز به حرکت مچ دست می‌توانید از قابلیت همیشه روشن صفحه نمایش در اپل واچ ۵ بهره‌مند شوید.

فرق اپل واچ سری ۳ و ۵

سری 5 همچنین دارای یک سنسور ضربان قلب الکتریکی بوده و  قادر به گرفتن نوار قلب برای کمک به شناسایی ریتم‌ قلب نامنظم است که این قابلیت در اپل واچ ۳ وجود ندارد. در واقع اپل واچ 3 دارای یک سنسور ضربان قلب نوری است که می‌تواند ضربان قلب شما را اندازه‌گیری کند اما نمی‌تواند نوار قلب بگیرد.

مقایسه اپل واچ سری ۳ و ۵

به طور کلی اپل واچ ۵ بسیار زیباتر است و نمایشگر بهتری دارد. در واقع نکته‌ای که نظر کاربران را در اپل واچ ۵ به خود جلب می‌کند، نمایشگر همیشه روشن و صفحه‌ی بزرگ‌تر ساعت با رزولوشن بالاتر است. از سوی دیگر اپل واچ ۳ با توجه به قیمتی که دارد، مقرون‌به‌صرفه به نظر می‌رسد اما احتمالا توانایی پشتیبانی از جدیدترین بروزرسانی‌های WatchOS و سازگاری با iOS‌های جدید را نخواهد داشت. میزان حافظه‌ی ‌ذخیره‌سازی نیز در اپل واچ ۵ در بیشترین حالت به ۳۲ گیگابایت رسیده که این میزان خیلی بیشتر از حافظه‌ی ذخیره‌سازی اپل واچ ۳ است.

تفاوت اپل واچ ۴ و ۵

اگر یک تفاوت اساسی بین سری 5 و سری 4 در استفاده‌ی روزمره وجود داشته باشد، این است که سری 5 اولین اپل واچی است که صفحه نمایش همیشه روشن را ارائه می‌دهد. این بدان معنی است که صفحه‌نمایش آن، حتی اگر مچ دست شما بالا نیاید نیز روشن و کم نور خواهد بود. این ویژگی به لطف نمایشگر پلی سیلیکون و اکسید دمای پایین (LTPO)، درایور نمایشگر بسیار کم مصرف و حسگر نور محیط امکان پذیر شده است. این فناوری صفحه نمایش می‌تواند نرخ تازه سازی صفحه را نیز کاهش دهد.

اپل واچ ۴ و اپل واچ ۵ هر دو در ابعاد ۴۰ میلی‌متری و ۴۴ میلی‌متری به بازار عرضه شده‌اند و هر دو با طراحی مستطیلی عرضه می‌شوند. از سوی دیگر هر دو در مدل‌های LTE و GPS / LTE نیز موجود هستند. شایان ذکر است که در اپل واچ ۵ شاهد حافظه‌ی ذخیره‌سازی تا دوبرابر بیشتر از اپل واچ ۴ هستیم. در واقع اپل واچ ۵ حداکثر با ۳۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی به بازار عرضه شده است در حالی که اپل واچ ۴ با ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی در اختیار مشتریان قرار دارد.

تفاوت اپل واچ ۴ و ۵

اما اگر بخواهیم به شباهت‌های اپل واچ ۴ و اپل واچ ۵ اشاره کنیم، باید بگوییم که هر دو مدل با باتری یکسانی ارائه شده‌اند و دوام باتری هر دو مدل ۱۸ ساعت است. از سوی دیگر در اپل واچ ۵ ما از فناوری و نرم افزار جدیدی بهره می‌گیریم و صفحه نمایش آن از قابلیت Always-On برخوردار است، اما طراحی فیزیکی Apple Watch 5 همان طراحی Apple Watch 4 است. 

امکان استفاده از بندهای قدیمی در اپل واچ ۴ و ۵ وجود دارد در نتیجه نیازی نیست به سراغ بندهای جدیدی بروید. از لحاظ امکانات نرم‌افزاری نیز هر دو مدل اپل واچ بر روی watchOS 6 کار می‌کنند. از سوی دیگر در هر دو مدل، می‌توانید از Apple Pay، ردیابی ورزشی، نظارت بر نوار قلب از طریق حسگر قلب نوری و 4G / LTE استفاده کنید. در نهایت باید بگوییم که تفاوت بین سری 5 و سری 4 بسیار کم است در نتیجه اگر اپل واچ سری ۴ را انتخاب کنید از امکانات خوب و قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای برخوردار خواهید شد و در هزینه صرفه‌جویی خواهد شد. اما اگر اپل واچ سری ۵ را انتخاب کنید، امکانات‌ جدیدتر و بروزتری را برای استفاده‌ی روزمره دریافت خواهید کرد و شاهد نمایشگر بهبودیافته‌تری خواهید بود.

مقایسه اپل واچ 5 و 6

از نظر طراحی، اپل واچ سری 5 و اپل واچ سری 6 تقریباً یکسان هستند. هر دو در اندازه‌های 40 و 44 میلی‌متری با حاشیه‌های باریک، گوشه‌های گرد و منحنی و سازگار با همه‌ی بند‌های ساعت اپل در دسترس هستند. اما تفاوت‌هایی جزئی در این دو مدل دیده می‌شود که برای می‌توان گفت در حالی که Apple Watch Series 5 از جنس آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، تیتانیوم و سرامیک به بازار عرضه شده، Apple Watch Series 6 فقط با جنس آلومینیوم، فولاد ضد زنگ و تیتانیوم موجود است و مدل سرامیکی آن ارائه نشده است. در واقع تولید اپل واچ سرامیکی در سری ۶ متوقف شده است. Apple Watch 6 در دو رنگ جدید آلومینیومی یعنی آبی و قرمز نیز موجود است.

نمایشگرهای اپل واچ سری 5 و اپل واچ سری 6 از یک نوع نمایشگر همیشه روشن با رزولوشن ۳۶۸ × ۴۴۸ پیکسل برخوردار هستند و حداکثر روشنایی صفحه در هر دو مدل به ۱۰۰۰ نیت می‌رسد. در نتیجه تفاوت چندانی در نمایشگر این دو ساعت اپل وجود ندارد. 

مقایسه اپل واچ 5 و 6

Apple Watch Series 6 مجهز به جدیدترین پردازنده S6 دو هسته‌ای اپل است که به گفته این شرکت تا 20٪ سریعتر از پردازنده S5 موجود در Apple Watch Series 5 عمل می‌کند. از نظر دوام باتری، Apple Watch Series 6 با همان عمر باتری 18 ساعته Apple Watch Series 5 ارائه شده و در این بخش عملکرد یکسانی با نسل قبلی خود یعنی اپل واچ ۵ دارد. اما بهبود در بهره‌وری انرژی به این معنی است که هنگام انجام کارهای خاص در Apple Watch Series 6، می‌توانید عمر باتری طولانی‌تری داشته باشید. Apple Watch Series 6 همچنین می‌تواند 20 درصد سریعتر از Apple Watch Series 5 شارژ شود و به این ترتیب در کمتر از 1.5 ساعت از صفر درصد به ۱۰۰ درصد خواهد رسید. 

Apple Watch Series 6 مجهز به سنسور جدید اکسیژن خون است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا میزان اکسیژن خون خود را مستقیماً با Apple Watch کنترل کنند که این قابلیت در اپل واچ ۵ وجود ندارد. اپل واچ سری ۶ همچنین دارای عملکرد ECG مشابه اپل واچ سری ۵ است.

تفاوت اپل واچ ۶ و se

اپل واچ ۶ و se هر دو در سال ۲۰۲۰ معرفی و به بازار عرضه شدند و هر دو مجهز به سیستم‌عامل watchOS 7 هستند. مدل  SE، نسخه‌ی مقرون به صرفه‌تری نسبت به اپل واچ ۶ بوده، ویژگی‌های کمتری دارد و مجهز به تراشه‌ی قدیمی‌تر S5 اپل است. هر دو مدل دارای شبکه‌ی تلفن همراه و Wi-Fi هستند. Watch Series 6 با قیمت 399 دلار و Watch SE با قیمت ۲۷۹ دلار در اختیار مشتریان قرار دارند. 

مقایسه اپل واچ ۶ و se

هر دو اپل واچ ۶ و SE از نمایشگر و وضوح یکسانی برخوردار هستند، بنابراین تجربه یکسانی را در بخش نمایشگر در اختیارتان قرار می‌دهند. از سوی دیگر هر دو مدل در برابر آب مقاوم هستند و می‌توانید در زمان شنا از هر دو مدل استفاده کنید. البته اپل واچ سری ۶ از طراحی و تنوع رنگ بیشتری برخوردار است. سری 6 علاوه بر رنگ‌های استاندارد آلومینیومی نقره‌ای، خاکستری و طلایی، در رنگ‌های آبی و قرمز نیز ارائه می‌شود. سری 6 از یک نمایشگر همیشه روشن نیز برخوردار است.

همانطور که اشاره کردیم اپل واچ ۶ دارای جدیدترین چیپست S6 اپل بوده در حالی که سری SE دارای چیپست S5 است. در نتیجه عملکرد و سرعت سری se از سری ۶ پایین‌تر است. همچنین هر دو ساعت دارای سنسور نوری قلب برای اندازه‌گیری ضربان قلب هستند. اما Watch Series 6 دارای یک برنامه برای سنسور قلب الکتریکی (به اختصار ECG یا EKG) نیز است.

فرق اپل واچ نایک با معمولی

اپل واچ نایکی در واقع نتیجه‌ی همکاری شرکت اپل و نایک است که از طراحی بند متفاوت و watch Face متفاوت برخوردار بوده و با استفاده از GPS داخلی عملکرد بهتری برای دونده‌ها خواهد داشت. البته علاوه بر آرم اپل در پشت ساعت، یک آرم نایک نیز در این مدل اپل واچ نایک دیده می‌شود. دیگر امکانات اپل واچ نایک مشابه اپل واچ معمولی است و در ابعاد ۴۰ و ۴۴ میلی‌متری ارائه می‌شود. همچنین امکان اتصال به شبکه‌ی همراه در این مدل وجود خواهد داشت. طراحی این محصول مانند اپل واچ معمولی ضدآب بوده و از قابلیت نظارت بر اکسیژن خون نیز بهره می‌برد. بند اپل واچ نایک نیز مانند اپل واچ استاندارد قابل تعویض خواهد بود اما بند اوریجینال مدل نایک دارای حفره‌هایی است که در زمان ورزش برای پوست تنفس ایجاد می‌کند و از تعریق محل بسته شدن ساعت روی دست جلوگیری خواهد کرد.

اپل واچ نایک

در بخش نرم افزاری، مدل نایک دارای مزایای اضافی نسبت به نسخه استاندارد watchOS است که می‌توان به Watch Face منحصر به فرد با طرح‌های نایک اشاره کرد. از سوی دیگر دسترسی مستقیم به برنامه Nike Run Club در این مدل وجود خواهد داشت. در نهایت تمامی امکانات دیگر اپل واچ نایک با مدل‌های استاندارد یکسان است.

اگر قصد خرید اپل واچ دارید مطالعه مطلب راهنمای خرید اپل واچ و انتخاب بهترین گجت پوشیدنی اپل به شما کمک خواهد کرد.